Vrouwelijk ondernemerschap vandaag

Wat is de toekomst van vrouwelijk ondernemerschap? Die vraag neemt innovatie-expert, ondernemer en toekomstonderzoeker Kirby Van den Brande onder de loep in deze online sessie.

Deze sessie wordt in het Engels gehouden.

Hoe gedragen vrouwelijke ondernemers zich ten opzichte van maatschappelijke verschuivingen en welke marktinnovaties zijn daaruit voortgekomen? Gebeurt dit ondernemen ‘random’ of eerder ‘georganiseerd’, vanuit het buikgevoel of speelt ratio eerder de hoofdrol? Zien ze het gat in de markt of de opportuniteit door stomweg geluk of worden ze eerder gedreven tot innovatie vanuit menselijke waarden en noden? Is er een verschil dan met mannelijk ondernemerschap? Kirby licht alvast graag een tipje van de sluier op deze inspiratiesessie.

Wie is Kirby Van den Brande?

Met een achtergrond in de rechten en business management, en een grote passie voor toekomstonderzoek, valt Kirby niet in één hokje te stoppen. Ze is innovatie expert, ondernemer, impactconsultant voor bedrijven, lesgever en meer. Na jaren actief te zijn als legal counsel en business manager schreef ze in 2020 een masterproef voor de HoGent over de toekomst van vrouwelijk ondernemerschap die vol lof onthaald werd.

Vandaag begeleidt ze vanuit haar bedrijf ‘LEF is more’ organisaties en bedrijfsleiders rond human impact innovatie. Haar klanten zijn onder andere Stad Antwerpen, Frame 21 group, diverse KMO’s en start-ups. Tevens is ze co-founder van startup Atelier Jeanne & Daniel, een bedrijf dat zich richt op de markt van duurzaam, verbindend en circulair beddengoed.

Kirby is onder andere verbonden aan Universiteit Antwerpen, Howest en Thomas More waar ze niet alleen haar kennis deelt en in verschillende jury’s zetelt, maar ook programma’s rond ondernemerschap en innovatie ontwikkelt. Kirby maakt deel uit van verschillende internationale netwerken zoals Harvard Alumni Entrepreneurs, Virtual advisory board, Susteneri Group, Pickmybrain, waar ze zich met hart en ziel inzet voor de vervrouwelijking van board rooms.

DEEL DIT VIA